Asociatia “Impact Trusesti”

In comuna Trusesti a luat fiinta prima Organizatie Nonguvernamentala NonProfit “IMPACT TRUSESTI” in data de 28.08.2012. Misiunea acesteia este aceea de a veni in sprijinul comunitatii locale prin implementarea a diverse proiecte educative, ecologice, de economie sociala, etc.

Dorim sa identificam principalele probleme cu care oamenii din comuna se confrunta si printr-un efort comun sa contribuim la ameliorarea lor. Scopul Asociatiei .IMPACT TRUSESTI. este imbunatatirea nivelului de viata si educatie a persoanelor vulnerabile (copii, tineri, adulti, persoane varstnice), indiferent de sex, origine, etnie, convingeri si care se afla in orice forma de dificultate (economica, sociala, familiala etc.), prin combaterea saraciei, incluziunea sociala si dezvoltarea durabila a comunitatii, cat si stimularea si transpunerea in practica a conceptului de economie sociala in comunitatea din care face parte, in vederea atingerii interesului comunitar mentionat anterior.

Initiativa acestei organizatii a venit din nevoia unei schimbari in bine si din preocuparea unora dintre membrii comunitatii de a realiza in comuna Trusesti si altfel de activitati: activitati de dezvoltare personala, activitati culturale si chiar diverse activitati care vin in sprijinul acelora dintre noi care sunt mai putin avantajati din diferite puncte de vedere (fie sunt bolnavi, fie isi traiesc batranetea in singuratate, fie se confrunta cu probleme de natura financiara, etc.).