Ateliere de creatie la Asociatia “Impact Trusesti”

Atelierul de creatie organizat de Asociatia “Impact Trusesti” reprezinta o forma de terapie ocupationala si are ca obiectiv dezvoltarea abilitatilor practice si insusirea unor tehnici creative, respectiv: tehnica servetelului, tehnica quilling si tehnica realizarii de bijuterii hand-made.

Beneficiarii atelierului de creatie sunt 30 de copii din mediul rural, ciclul primar cu dificultati scolare, proveniti din familii dezavantajate social – afectate de saracie si copii de etnie rroma.

Copiii din mediul rural au nevoie de sprijin in principal din cauza ca provin din familii cu nivel educational scazut, care nu detin resursele necesare pentru a-i stimula.

Asociatia “Impact Trusesti” prin proiectul “Centru de voluntariat – resurse si oportunitati pentru comuna Trusesti, judetul Botosani” a initiat o serie de activitati pentru dezvoltarea abilitatilor sociale si insurirea unor tenici creative pentru copiii din grupul tinta.

Proiectul se desfasoara in mediul rural si prin rezultatele sale urmareste reducerea inegalitatii dintre copiii din mediul rural si copiii din mediul urban cu privire la participarea lor la activitati de timp liber si programe de mentorat.

Obiectele hand-made realizate de copiii in cadrul atelierelor de creatie vor fi expuse la evenimentului “Campanie de voluntariat” organizat in cadrul proiectului “Centru de voluntariat – resurse si oportunitati pentru comuna Trusesti, judetul Botosani”.