Finalizare proiect: Centru de voluntariat – resurse si oportunitati pentru comuna Trusesti, judetul Botosani

Asociatia ”Impact Trusesti” in calitate de Beneficiar si Primaria Comunei Trusesti, Judetul Botosani in calitate de Partener a implementat proiectul  ”Centru de voluntariat – resurse si oportunitati  pentru comuna Trusesti, judetul Botosani”, finantat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Proiectul ”Centru de voluntariat – resurse si oportunitati  pentru comuna Trusesti, judetul Botosani” s-a desfasurat în perioada mai 2014-iunie 2015 si a avut drept obiectiv principal sustinerea initiativelor de voluntariat destinate grupurilor dezavantajate din mediul rural. Acest obiectiv a fost atins prin infiintarea singurului centru de voluntariat din localitate, organizarea unei campanii de promovare a beneficiilor voluntariatului si oferirea unui program educativ si recreativ pentru 30 copii elevi din clasele I-IV si grupa pregatitoare cu dificultati scolare din comuna Trusesti, judetul Botosani care provin din familii defavorizate social.

Prin participarea la programul de mentorat copii au inregistrat un progres semnificativ in cee ace priveste achizitiile de scris, citit si calcul matematic. Copii au fost inclusi intr-un program de dezvoltare personala care le-a oferit un context pentru a se autodescoperi si de a interactiona cu altii copii dar si cu adultii.  Cei 30 de copii au avut ocazia de a invata trei tehnici creative: tehnica servetelului, quilling si realizarea de bijuterii si au realizat obiecte hand made care au fost expuse in mediu stradal in cadrul unui eveniment de promovare a proiectului ocazionat de incheiere acestuia.

Activitatile proiectului au fost derulate cu implicarea a 20 de tineri voluntari. Voluntarii  au beneficiat de o instruire initiala, de un teambilding si au avut oportunitatea de a face un schimb de idei cu voluntarii unei asociatii studentesti din Iasi cu care a fost incheiat si un accord de parteneriat in vederea derularii unor proiecte comune.

In cadrul proiectului s-a desfasurat si o campanie de promovare a voluntariatului. Campania a vizat informarea cetatenilor cu privire la existenta centrului, oportunitatile de voluntariat si beneficiile implicarii in asemenea activitati. Acest obiectiv a fost atins prin organizarea unui workshop, a unei mese rotunde si distribuirea in comunitate a 1000 de pliante.

Activitatea centrului va continua cu implicarea voluntara a unui cadru didactic care va furniza un program educativ pentru 10 copii.Centrul este deschis pentru toti cei interesati si care doresc sa se implice active in procesul de schimbare si dezvoltare a comunitatii.

Mai multe informatii despre oportunitatile si activitatile derulate in cadrul centrului pot fi obtinute la domnul Paduret Nechifor Petru, presedintele Asociatiei Impact Trusesti.

Date de contact: