Interventie comunitara pentru educatia copiilor din comuna Trusesti, judetul Botosani

Integrare sociala pentru 2O de beneficiari, prin proiectul „Interventie comunitara pentru educatia copiilor din comuna Trusesti, judetul Botosani”, lansat de Asociatia Impact Trusesti si finantat de Fundatia de Sprijin Comunitar si Fundatia Vodafone Romania

Trusesti, judetul Botosani, 27 octombrie 2015 – In luna octombrie 2015, Asociatia ‘’Impact Trusesti’’ in parteneriat cu Liceul “Demostene Botez’’ demareaza un program educativ si de ocupare a timpului liber destinat unui numar de 20 de elevi din clasele I-IV, care se confrunta cu dificultati scolare si absenteism, si care apartin unui grup vulnerabil (familii fara venituri sau cu venituri mici, familii numeroase, familii monoparentale sau cu parinti plecati in strainatate, familii care se confrunta cu diverse probleme sociale etc).

Perioada de defasurare a proiectul din localitatea Trusesti este de sase luni si are ca scop furnizarea unor masuri educationale remediale, care sa le ofere copiilor apartinand grupurilor vulnerabile sanse egale de participare la viata sociala, culturala si economica. In cadrul acestui proiect, elevii vor beneficia saptamanal de un program educativ care vizeaza imbunatatirea cunostintelor si abilitatilor de scris, citit si calcul matematic, sub indrumarea unui cadru didactic si prin implicarea voluntarilor.

Programul educativ va fi completat cu activitati extracurriculare. Copiii vor putea sa participe la ateliere de creatie, unde vor invata sa confectioneze obiecte decorative, felicitari si martisoare prin tehnica servetelului, tehnica quiling etc. Vor fi organizate si patru activitati civice: o vizita la Caminul pentru Persoane Varstnice Trusesti cu ocazia sarbatorilor de iarna, organizarea unei actiuni de strangere de fonduri, o intalnire cu  membrii unei asociatii studentesti din Iasi- ASCOR Iasi si vizitarea unor batrani singuri cu ocazia zilei de 1 martie. Prin acest tip de actiuni se doreste promovarea implicarii active si a voluntariatul in randul copiilor.

Parintii celor 20 de copii vor beneficia la randul lor de consiliere psihologica si sfaturi pentru schimbarea atitudinii fata de actul educativ. „Ne dorim ca parintii sa devina parteneri ai scolii si sa constientizeze importanta educatiei pentru integrarea socio-profesionala a copiilor si prevenirea exluziunii sociale”, au declarat reprezentantii Asociatiei ‘’Impact Trusesti’’.

Mai multe informatii despre proiectul „Interventie comunitara pentru educatia copiilor din comuna Trusesti, judetul Botosani” sunt disponibile pe pagina http://www.impacttrusesti.org.ro/.

Proiectul „Interventie comunitara pentru educatia copiilor din comuna Trusesti, judetul Botosani” este finantat in cadrul proiectului “Investitii pentru comunitati durabile” derulat de Fundatia de Sprijin Comunitar Bacau in parteneriat cu Fundatia Vodafone Romania si care face parte din Programul strategic de Investitie in Mediul Rural al Fundatiei Vodafone Romania. Acest program se desfasoara la nivel national si sustine dezvoltarea de proiecte in domeniile educatiei, sanatatii si serviciilor sociale adresate categoriilor defavorizate din satele si orasele mici din Romania. Mai multe detalii gasiti pe pagina: http://www.fsc.ro/programe/investitii-pentru-comunitati-durabile.

Fundatia Vodafone Romania a finantat, in cei 17 ani de activitate, peste 848 de programe in domeniile sanatatii, educatiei, serviciilor sociale, avand ca beneficiari copii, tineri, batrani, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Pana in prezent, Fundatia Vodafone Romania a investit 20 milioane Euro in proiecte desfasurate de organizatiile non-profit partenere.

Mai multe detalii despre programele Fundatiei se regasesc pe:

Fundatia Vodafone Romania este o organizatie non-guvernamentala romaneasca cu statut caritabil, distincta si independenta de operatiunile comerciale ale companiei, infiintata in 1998.