Sprijin educational pentru 30 de copii din Trusesti, Judetul Botosani

Asociatia “Impact Trusesti” implementeaza din luna mai 2015 proiectul cu titlul “Centru de voluntariat – resurse si oprtunitati pentru comuna Trusesti, judetul Botosani”.

In cadrul proiectului s-a derulat un program de mentorat, beneficiarii fiind 30 de copii din comuna Trusesti, judetul Botosani.

Copii participanti provin din familii dezavantajate social, elevi in clasele I-IV si grupe pregatitoare, care necesita sprijin educational pentru imbunatatirea aptitudinilor de citit, scris si calcul matematic.

Programul de mentorat are 2 obiective:

  1. Imbunatatirea rezultatelor scolare prin oferirea unui suport educational suplimentar
  2. Dezvoltarea abilitatilor sociale (comunicare, spirit de echipa, stima de sine) prin implicarea copiilor in activitati de dezvoltare personala

Activitatea de sprijin educational a fost coordonata de un cadru didactic, iar activitatile de dezvoltare personala au fost organizate si monitorizate de un expert psiholog.

Cei 30 de copii din familii dezavantajate social au participat la sfarsitul programului de mentorat la o excursie in judetul Suceava, unde au vizitat principalele obiective turistice: muzee, manastiri, gradina zoologica.

Derularea programului de mentorat format din: sprijin educational pentru imbunatatirea achizitiilor de citit, scris, calcul matematic si activitati socio-educative pentru dezvoltarea abilitatilor sociale, este un rezultat important al proiectului: “Centru de voluntariat – resurse si oportunitati pentru comuna Trusesti, judetul Botosani”, implementat de Asociatia “Impact Trusesti” in parteneriat cu Primaria comunei Trusesti, judetul Botosani.