Voluntar in Trusesti

La Centrul de voluntariat din comuna Trusesti, judetul Botosani a fost organizata in data de 27 iunie 2015 intalnirea cu tema: “Voluntar in Trusesti”.

La intalnire au participat 26 voluntari ai asociatiei “Impact Trusesti”, reprezentanti ai partenerului – Primaria Comunei Trusesti si reprezentanti ai institutiilor de invatamant din comuna.

Concluziile participantilor la evenimentul “Voluntar in Trusesti” au fost ca voluntariatul este o modalitate prin care:

  1. pot fi promovate valori umane legate de comunitate
  2. tinerii pot exercita drepturi si responsabilitati ce le revin ca membri ai comunitatii
  3. se pot crea legaturi care sa ajute la indepartarea diferentelor dintre oameni

Un voluntar participant la discutii a declarat: “…participand si implicandu-ma in acest proiect am inteles cum putem noi tinerii sa contribuim la schimbare, sa ne folosim resursele pentru a construi un viitor mai bun, ca este nevoie de initiativa si de un spirit organizatoric care sa puna in practica ideile inovatoare si ca nu trebuie sa asteptam totul de la altii, ci trebuie sa ne asumam responsabilitatea de a ne implica si de a trece la actiune… ”.

Evenimentul “Voluntar in Trusesti” a fost organizat in cadrul proiectului “Centru de voluntariat – resurse si oportunitati pentru comuna Trusesti, judetul Botosani”, finantat prin granturile SEE 2009-2014, in cadrul Fondului ONG in Romania.