Voluntarii asociatiei “Impact Trusesti” in vizita la ASCOR IASI

In data de 30.06.2015 voluntarii asociatiei “Impact Trusesti” din Botosani au vizitat asociatia ASCOR IASI.

ASCOR Iasi este o organizatie non guvernamentala si non profit care s-a înfiintat la 14 octombrie 1990 din initiativa unui grup de studenti de la Universitatea “Al. I. Cuza” si Universitatea Agronomica din Iasi. Asociatia ASCOR IASI desfasoara numerose activitati sociale la camine de batrani, centre de plasament si penitenciarul de maxima siguranta Iasi.

Reprezentantii Centrului de voluntariat din Comuna Trusesti au profitat de acesta ocazie pentru a realiza un schimb de pareri cu tineri din mediul urban implicati in activitati de voluntariat. In cadrul intalnirii ambele asociatii au avut ocazia sa isi prezinte activitatea pe care o desfasoara, iar tinerii participanti au prezentat responsabilitatile pe care le au in cadrul proiectelor si activitatilor in care sunt implicati. S-a discutat si despre posibilitatea ca tinerii depasi prin voluntariat o piedica majora în calea angajarii, si anume lipsa experientei în piata muncii.

Participantii au discutat despre rolul voluntariatului in dezvoltarea abilitatilor de comunicare, a simtului raspunderii, relationare, flexibilitate, adaptabilitate spririt civic si incredere in sine.

La sfarsitul intalnirii cele 2 organizatii au propus semnarea unui Acord de parteneriat, in vederea realizararii mai multor activitati siminare.